Përse gratë shtatzëna të kohërave moderne janë më shumë të stresuara?

Përse gratë shtatzëna të kohërave moderne janë më shumë të stresuara?

Përse gratë shtatzëna të kohërave moderne janë më shumë të stresuara?

Një ndër fenomenet që prek gratë shtatzëna është edhe depresoni. Kjo, për vetë faktin se shtatzënia është një periudhë shumë delikate në jetën e femrave.

Sipas studiuesve, depresioni në shtatzëni po rritet nga dita në ditë, në krahasim me të kaluarën.

Gjithashtu, në ditët e sotme, gratë shtatzëna janë më shumë në ankth dhe në merak se në të kaluarën.

Sipas një studimi të Universitetit të Bristolit në Angli, është vërtetuar se gratë në ditët e sotme kanë më shumë mundësi të vuajnë nga ankthi dhe nga depresioni gjatë shtatzënisë sesa gjyshet apo nënat e tyre.

Por cilët janë faktorët të cilët ndikojnë në stresin e një gruaje shtatzënë?

Jetë më intensive
Vështirësi financiare
Problemet në punë

Një tjetër factor , por jo më i rëndësishëm janë edhe rrjetet sociale. Kjo, pasi mbyllen më shumë në vetvete dhe nuk krijojnë marrëdhënie me njerëzit në jetën reale.

Në shtimin e ankthit ndikojnë edhe leximet e tepërta në lidhje me situatën në të cilën ndodhen.

/Erta Gjoka/

2500011

RECOMMENDED FOR YOU

Loading...

Tags: , , ,

COMMENTS