Mahnitëse/Një depo gruri e viteve ’50, shndërrohet në një shtëpi moderne

Mahnitëse/Një depo gruri e viteve ’50, shndërrohet në një shtëpi moderne

Mahnitëse/Një depo gruri e viteve ’50, shndërrohet në një shtëpi moderne

Arkitekti Christoph Kaiser realizoi një detyrë të vështirë: Ai mori në dorë një depo gruri të vitit 1955 dhe e shndërroi atë në një shtëpi moderne dhe luksoze.

Kjo ndërtesë, është e vendosur në Arizona dhe është një shembull i shkëlqyeshëm se si, me shndërrimet e duhura, hapësira e thjeshtë mund të bëhet elegante dhe funksionale.

Tani, hapësira moderne metalike, në formë cilindri, fsheh në brëndësi një ambient të ngrohtë, të mbizotëruar nga druri.

Vendodhja origjinale e depove ishte në Kansas. Kur arkitekti e bleu atë nga një fermer, ai e transportoi atë në Arizona në një kamion kamionçinash.

Në vendin e saj të ri, depoja ka pësuar një numër modifikimesh, duke përfshirë shtimin e dyerve dhe dritareve të ndërtuara posaçërisht dhe një shtresë të trashë izolimi për ta mbrojtur nga dielli i fuqishëm.

 

 

 

/Kristiana Laska/

 

RECOMMENDED FOR YOU

Loading...

Tags: , , , ,

COMMENTS