Fëmijë të kequshqyer?!/ Ndryshoni ushqimet me zëvendësues natyralë

Fëmijë të kequshqyer?!/ Ndryshoni ushqimet me zëvendësues natyralë

Fëmijë të kequshqyer?!/ Ndryshoni ushqimet me zëvendësues natyralë

Janë disa fëmijë të cilët e kanë të pashmangshëm mënyrën e të ushqerit jo shëndetshëm. Të ndodhur në këtë situatë, prindërit jo në pak raste gjendet përballë mëdyshjes se si të mund të zëvendësojnë ushqimin me produkte më natyrale.

Ka shumë prindër të cilët prej kohësh kanë gjetur mbështetje tek zëvendësuesit natyralë.

Janë një shumëllojshmëri “hilesh” të cilat na vijnë në ndihmë për të përballuar këtë situatë.

Në qoftë se  fëmijëve u ka shkuar në mend për akullore, zëvendësojeni atë me një alternativë më të shëndetshme, banane e ngrirë. Ngrij një banane sa më imët,  hidhi disa manaferra apo çokollatë të zezë të shkrirë dhe fëmija do të shijojë një akullore të mrekullueshme bananeje.

Nëse gatimi kërkon përdorimin e gjalpit, mendoni për purenë e avokados. Avokado e bën atë është një zëvendësues të përsosur të gjalpit.
Në vend të sheqerit përdor vanilje të lëngshme. atimi përpos faktit që do të jetë i shëndetshëm, është edhe aromatik.

Përdor kosin me fruta të bërë vetë në shtëpi, në vend të atij të gatshëm.

/Erta Gjoka/

2500011

RECOMMENDED FOR YOU

Loading...

Tags: , ,

COMMENTS