Bananet dhe “Sëmundja e Panamasë”

Bananet dhe “Sëmundja e Panamasë”

Bananet dhe “Sëmundja e Panamasë”

Bananet janë një  frut shumë i përdorshëm në përdishëm nga njerëz të të gjitha grupmoshave. Përdorimi i këtij fruti vjen për shkak të vlerave ushqyese që ka të cilat na e rekomandojnë shume edhe mjekët.

Por prestigjiozja “Daily Mail” ka shkruar një artikull lidhur me rrezikun qe po na kanoset kohët e fundit nga bananet. Ka të bëjë me një sëmundje që qarkullon në vendet ku ato rriten. Situata është tepër serioze dhe madje pritet që në Britaninë e Madhe të ndalohet importi i rreth 5 miliard bananeve që hyjnë çdo vit në këtë vend.

Infeksioni quhet “Sëmundja e Panamasë” dhe po shkatërron të gjitha plantacionet në shumë vende si Afrikë, Azi Juglindore, Kinë, Autrali, dhe në Lindjen e Mesme.

“Sëmundja e Panamasë” pritet që të përhapet dhe në Amerkiën Latine dhe Ekuador çka do të rriste ndjeshëm rrezikun ndaj prodhuesve dhe konsumatorëve.

/Rovena Lame/

RECOMMENDED FOR YOU

Loading...

Tags: , , ,

COMMENTS