5 këshilla të thjeshta për të ndaluar grindjet e vëllezërve dhe motrave

5 këshilla të thjeshta për të ndaluar grindjet e vëllezërve dhe motrave

5 këshilla të thjeshta për të ndaluar grindjet e vëllezërve dhe motrave

Është mjaft e natyrshme dhe e shëndetshme të zihen fëmijët ndërmjet tyre, por është e rëndësishme të gjeni një zgjidhje në rast se zënkat janë të shpeshta.

Ka disa gjëra të thjeshta që prindërit mund të bëjnë për t’i ndihmuar fëmijët e tyre të ndalen së luftuari me njëri-tjetrin.

  1. Sillni modelet e tyre në sipërfaqe

Disa personazhe nga filmat vizarimore ose nga librat e tyre të preferuar janë vazhdimisht në konflikt, veçanërisht me vëllezërit ose motrat e tyre. Nëse vajza juaj grindet me vëllain e saj të vogël, kujtojini asaj që Hirushja i fal motrat në fund të historisë.

  1. Bëni një arkë kursimesh për para

Nëse i kapni fëmijët tuaj duke u grindur, kërkoni atyre që sa here që zihen duhet të lejnë një sasi të vogël parash në arken.

  1. Bëni fëmijët tuaj të shkruajnë një letër

Pasi të këtë përfunduar zënka e fëmijëve tuaj, lërini të ulen dhe të shkruajnë se si ndihen. Kjo i lejon fëmijët të dinë saktësisht se cilat janë ndjenjat e tyre, dhe mund t’i bëjë ata të kuptojnë se sa të parëndësishme janë arsyet që debatojnë.

  1. Bëni fëmijët tuaj të zgjedhin një problem së bashku

Nëse fëmijët tuaj janë duke u zënë, jepini atyre diçka për të zgjidhur ose për të bërë së bashku, si një enigmë. Kur ata e bëjnë atë, jepni atyre një enigmë më të vështirë. Kjo detyrë i bën fëmijët tuaj të ndihmojnë njëri-tjetrin dhe të mbështesin njëri-tjetrin.

  1. Shpërblejeni veprat e tyre të mira

Mos harroni të shpërbleni fëmijët tuaj për ato që bëjnë mirë, veçanërisht kur ata po shkojnë mirë së bashku.

 

/Kristiana Laska/

 

RECOMMENDED FOR YOU

Loading...

Tags: , ,

COMMENTS